Familliewapens & Heraldiek

Geschiedenis aan de muur.


Onder wapen of blazoen verstaat men in de heraldiek, als hulpwetenschap van de geschiedenis, erfelijke of blijvende kentekens of herkenningstekens van personen, families en organisaties. De oorsprong ligt in de middeleeuwse feodaliteit. Traditioneel werd een wapen gedragen op het schild. Het lezen van een wapen noemt men blazoeneren. Het wapenrecht regelt het voeren of gebruiken van een wapen. Het wapen werd later uitgebreid met de helm met daarop een helmteken, en een wrong van het dekkleed. Het wapen voerde men publiek om de herkenbaarheid van de groep in een veldslag te waarborgen. Een kenner van wapens noemt men een heraldicus, niet te verwarren met heraut.  

Wapenschilden kunnen zeer decoratief in het interieur toegepast worden. Een familiewapen of bijvoorbeeld het wapenschild van je dorp of stad.  Maar denk ook een provincie wapenschild bied tal van mogelijkheden. Je kan ze traditioneel toepassen maar ook geborsteld aluminium is het ook een originele eyecatcher  in een modern interieur!

 


Heeft uw familie een familiewapen ?

Wij beschikken over een archief met hoge resolutie beelden. (zie onder)  Uiteraard kunt u ook zelf het gewenste wapen toesturen. Er kan gekozen worden voor een rechte uitvoering met achtergrond of een decoratieve uitsnede in contour. Prachtig boven de schouw, op uw werkplek of in uw hobbyruimte. Desgewenst gelamineerd voor buiten-gebruik.

SIGN BARN

Postbus 34  

5110 AA, Baarle-Nassau  

Nederland

I:  www.signbarn.eu

I:  www.signbarn.nl

E: info@signbarn.nl

T: 0031648 189 018  

 

Leveringsvoorwaarden 

KvK: 20 10 27 15 

 


The sign barn is een onderdeel van  www.ramdesign.nl