Familliewapens & Heraldiek

Uw  bedrijf een eigen geschiedenis aan de muur


Onder wapen of blazoen verstaat men in de heraldiek, als hulpwetenschap van de geschiedenis, erfelijke of blijvende kentekens of herkenningstekens van personen, families en organisaties. De oorsprong ligt in de middeleeuwse feodaliteit.

Traditioneel werd een wapen gedragen op het schild. Het lezen van een wapen noemt men blazoeneren. Het wapenrecht regelt het voeren of gebruiken van een wapen. Het wapen werd later uitgebreid met de helm met daarop een helmteken, en een wrong van het dekkleed. Het wapen voerde men publiek om de herkenbaarheid van de groep in een veldslag te waarborgen. Een kenner van wapens noemt men een heraldicus, niet te verwarren met heraut.

 


Heeft uw familie een familiewapen ?

Wij beschikken over een archief met hoge resolutie beelden. (zie onder)  Uiteraard kunt u ook zelf het gewenste wapen toesturen. Er kan gekozen worden voor een rechte uitvoering met achtergrond of een decoratieve uitsnede in contour. Prachtig boven de schouw, op uw werkplek of in uw hobbyruimte. Desgewenst gelamineerd voor buiten-gebruik.